Nederland verandert

De verkiezingscampagne is begonnen. Politici buitelen over elkaar heen om de aandacht van de kiezer te trekken en hen te overtuigen. Zelf volg ik altijd met plezier deze periode, politiek heeft absoluut mijn interesse. Benieuwd naar hoe de hazen gaan lopen, wie met wie de strijd aangaat of juist het samenspel opzoekt, welke argumenten en sentimenten worden ingezet. Dit jaar ben ik meer dan anders geïnteresseerd in hoe de verkiezingen gaan aflopen en wat dit betekent voor de richting die ons land opgaat.

 

Er gebeurt zoveel in de wereld, er is zoveel oorlog en leed, landen trekken zich terug op hun eiland, politici schreeuwen in plaats van praten… Terwijl we op een scharnierpunt staan met globale problemen als klimaat, water- en voedselvoorziening, verdeling van de welvaart, de wereldorde, de transitie naar een duurzame economie, de voortschrijdende automatisering. Naast deze wereldwijde zaken, hebben we ook in Nederland onze uitdagingen. Hoe een samenleving te bouwen met elkaar, hoe de arbeidsmarkt zo in te richten dat voor ieder talent ongeacht leeftijd, beperking of achtergrond een plek is om tot bloei te komen, hoe de voortschrijdende automatisering in ons voordeel te benutten, hoe onze zorg goed, toegankelijk en betaalbaar te houden en hoe effectief ons steentje bij aan een structureel beter milieu voor de lange termijn.

 

We zitten in een enorm veranderingsproces waarvoor geen ‘blauw’ plan van aanpak bestaat en waarvan de uitkomst nog niet vaststaat. Dat vraagt niet alleen verhitte discussies en debatten, dat vraagt ook om afstand nemen en reflectie. En oprecht luisteren naar elkaar om vandaaruit in gesprek met elkaar op zoek te gaan naar de nuance en oplossingen. Misschien dat de rede van Jan Terlouw en de alternatieve brief van Frits Spits mij daarom raken. Bij beiden ging het over vertrouwen, over gelijkwaardigheid en luisteren naar elkaar en over samen problemen oplossen, ook al ben je het niet altijd met elkaar eens.

 

Net als in organisaties vraagt dat leiders die de richting duiden, die mensen meenemen in het waarom van de verandering, die mensen inspireren zich in te zetten voor de goede zaak. Niemand wil veranderd worden, echte veranderingen komen van binnenuit en dat vraagt van ons allen betrokkenheid en inzet. Ook al is het soms – even – niet leuk.

 

Over Anne C.
In de visie van Anne C. draait het om mensen te verbinden met de organisatie, met elkaar en met zichzelf. En zo richting te geven aan de toekomst. Vanuit betrokkenheid en met vakmanschap op het gebied van communicatie, change en coaching. Anne C. ondersteunt u graag bij het boven tafel krijgen van de kern en werkt samen met u aan een duurzame oplossing. Bel of mail om vrijblijvend een afspraak te maken.

Geplaatst in blog