Tuinieren en veranderen

Ook al lentekriebels? Ik wel, vanochtend wakker geworden met het vrolijke gekwetter en gekibbel van de mussen de meesjes. Het voorjaar vind ik het mooiste jaargetijde, ik kijk er na een lange grauwe winter (om van de kou maar niet te spreken) echt naar uit. De frisse lucht, het zachte en vochtige licht, ik word er vrolijk van… en ongedurig. Ik moet naar buiten en kan niet wachten om weer aan de slag te gaan in de tuin. Blad weghalen, het eerste onkruid steekt alweer zijn kop boven de grond uit, planten delen en verplaatsen. Heerlijk met de handen in de aarde… daar heb ik mij op verheugd.

Onze tuin heb ik zelf ontworpen en daarna met hulp van de tuinman en met veel liefde aangelegd. Toch ben je nooit klaar met je tuin. Er gaat altijd wel iets dood, je hebt larven die de wortels van je haag belagen, je bedenkt weer wat of het moet toch anders. Tuinieren is een continu proces van kijken en ingrijpen waar nodig. Koesteren wat het goed doet, het laten aarden van nieuwe aanwinsten, wieden, bemesten, bewateren, snoeien en al het werk wordt beloond met een tuin die tot bloei komt.

Rupsenplaag
Tuinieren is structuur aanbrengen met hagen, heesters en bomen, het organiseren van kleur en blad tot een aantrekkelijk beeld en het stimuleren van de bodemcultuur voor de plantgroei. De parallel tussen tuinieren en organisaties is makkelijk te maken. Organisaties die stil blijven staan, daarvan raakt de bodem uitgeput. Bedrijven die niet tijdig snoeien, krijgen wildgroei en dood hout. En ook al heb je de tuin op orde, je kunt overvallen worden door een rupsenplaag die alles kaalvreet. Zo heb ik een bedrijf geadviseerd die te maken had met een acute ‘rupsenplaag’. Van het een op andere moment viel een groot deel van de omzet weg met als gevolg een ingrijpende en pijnlijke reorganisatie. Het is goed om te zien dat nu weer nieuwe loten verschijnen.

Veranderen is als tuinieren, het wroeten in de aarde om de organisatie beweging te zetten en tot groei te stimuleren. Tuinieren is een grote liefhebberij van mij. Net als het adviseren van organisaties over interne communicatie bij ingrijpende en complexe veranderingen, zoals een reorganisatie of een strategiewijziging. Met de handen in de aarde zorgen voor een gedegen communicatieplan of veranderaanpak, vanuit de organisatiedoelen met oog voor mens en waarden, het verbinden van structuur en cultuur. Daar krijg ik energie van.

Vanochtend keek ik in de spiegel en zag de gloed van de lentezon op mijn gezicht. Het tuinseizoen is begonnen.

Over Anne C.
In de visie van Anne C. draait het om mensen te verbinden met de organisatie, met elkaar en met zichzelf. En zo richting te geven aan de toekomst. Vanuit betrokkenheid en met vakmanschap op het gebied van communicatie, change en coaching. Anne C. ondersteunt u graag bij het boven tafel krijgen van de kern en werkt samen met u aan een duurzame oplossing. Bel of mail om vrijblijvend een afspraak te maken. Meer info: www.annec.nl

Geplaatst in blog